PekkaTiitinen

Turvaton työelämä!

Arjen Onni on yhdelle työ, toiselle opiskelu, kolmannelle perheen kanssa vietetty yhteinen aika. Kaikissa yhteinen tekijä on turvallisuuden tunne.

Epävarmuus työssä on yksi puhutuimmista aiheista vaalikentillä, etenkin Meri-Lapin alueella, jossa YT- neuvottelut ovat tehtaiden työntekijöille lähes arkipäivää. Epävarmuuden rinnalle on noussut kokemus epäoikeudenmukaisesta kohtelusta, työntekijöitä ei enää kuunnella, YT-neuvottelut ovat yhtä kuin irtisanominen. Työntekijät elävät jatkuvassa pelossa työn ja toimeentulonsa puolesta. Irtisanomisuhan alla osa työntekijöistä vaarantaa jopa oman terveytensä tulemalla sairaana töihin, sillä he pelkäävät muuten joutuvansa vähennyslistoille.

Media kertoo päivittäin yritysten uusista lomautuksista ja irtisanomisista. Yleensä nämä perustellaan tuotannollisilla ja taloudellisilla syillä. Tosiasiassa kyse on kuitenkin siitä, että kun yritysten usein ylimitoitetut tulostavoitteet eivät toteudu, omistajien odottamat osingot otetaan vähentämällä kiinteitä kuluja, eli henkilöstöä. Tämä on henkilöstöstä piittaamatonta lyhytnäköistä toimintaa, jota olemme saaneet seurata mm. Veitsiluodon tehtaan toiminnassa.

Kun median mukaan YT:t on päällä, tarkoitetaan sillä lähes varmasti henkilöstön vähentämistä. Todellisuudessa se on liian kapea kuva yhteistoiminnasta. YT- menettely on saatava aidoksi menettelyksi, eikä se saa vakiintua, kuten tällä hetkellä, muodollisuudeksi, joka johtaa ennalta johdossa yksipuolisesti päätettyyn henkilöstön vähentämiseen. Hyvä yhteistoiminta edistää yrityksissä tuottavuutta ja taloudellista tulosta ilman irtisanomisia. Tässä jos jossakin tarvitaan poliittista päättäjää, jonka on lainsäädännön avulla mahdollista vaikuttaa siihen, että irtisanominen ei ole ensisijainen ja houkuttelevin vaihtoehto.

Yritykset puhuvat paikallisen sopimisen puolesta, ristiriitaa aiheuttaa kuitenkin se, ettei työnantajilla ole mahdollisuuksia sopia paikallisesti. Tämä tekee neuvotteluista kasvottomia.

Onneksi työntekijöiden suurena turvaverkkona ovat ammattiliitot, jotka pitävät huolen, työsopimuslakeja noudatetaan. Monia työpaikkoja on menetetty, mutta monia on myös pelastettu, kiitos ammattiliittojen. Oli aika, jolloin työläiset eivät tienneet järjestäytymisestä mitään. Myöhemmin, oikeudet taisteltiin ja nyt on aika etujen vaalimisen, sillä muuten ne menetetään. Ammattiliiton voima ja valta perustuu järjestäytymiseen ja siitä on pidettävä kiinni jatkossakin, yksin emme pärjää, mutta yhdessä olemme voimakkaita! 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

Meinaatko, että yrittämisessä on turvallisuus taattu?

Käyttäjän PekkaTiitinen kuva
Pekka Tiitinen

Olet kaima oikeassa, että myös yrittäjyydessä on omat turvattomuutta aiheuttavat tekijät ja myös niitä pitää ehdottomasti kehittää turvattomuuden tunnetta vähentävillä toimenpiteillä. Liitty ne sitten yrittäjien sosiaaliturvaan tai yrittäjyyteen laajemmassa kuvassa.

ulf fallenius

Turvallista työtä ei tule koskaan enään.Työntekijän palkkaaminen on vaan velvoitteita täynnä vaatimuksia ei saa asettaa niin ei kiinnosta.

Käyttäjän PekkaTiitinen kuva
Pekka Tiitinen

Voisitko Ulf tarkentaa mitä jälkimmäisellä lauseella tarkoitat niin voin kommentoida :)

Toimituksen poiminnat